uitje

Kubben

Je zou Kub of Kubben heel simpel kunnen omschrijven als houten blokjes omver gooien. En dat klinkt natuurlijk heel saai, maar dat is niet helemaal waar …

Wat is Kubb of Kubben?

Kubb of Kubben komt oorspronkelijk uit Zweden en wordt daar uitgesproken als ‘Koeb’. Dit betekent letterlijk ‘Zweeds houten blokje’. Volgens de verhalen speelde de Vikingen het vroeger al.

Een spelset bestaat uit één koning (dit is het grootste houten blok), 10 houten basistorens, 6 werpstokken en 4 pinnen om het veld mee uit te zetten. Met de werpstokken probeer je de houten basistorens van de tegenstander omver te gooien. Is dit gelukt? Dan mag je de koning omver werpen en heb je gewonnen! Uiteraard zijn er nog veel meer spelregels verbonden aan dit spel. Deze kun je hier vinden.

Combineren

Jouw uitje combineren met een ander uitje? Dat kan! Kubben wordt vaak gecombineerd met uitjes als BumpingBall of E-chopper rijden. Zo kun je met grotere groepen een leuke dag beleven. Daarnaast kun je jouw uitje ook gemakkelijk combineren met eten en drinken. Neem hiervoor contact met ons op.

Vanaf<br>2 personen

Vanaf
2 personen

meeruitjes

uitjesrooi aanrader

E-chopper Rijden

E-chopper rijden in Sint-Oedenrode en omstreken? Dat kan! Huur nu onze e-choppers en laat je verrassen door het prachtige Brabantse landschap, de gezellige terrasjes en het gemak.

Vanaf €25,- p.p. Vanaf €25,- p.p.
Vanaf 2 personen Vanaf 2 personen
De Helden van Kien De Helden van Kien
uitjesrooi aanrader

De Boerenspelen

Een actief uitje beleven met een jouw vrienden, familie of collega’s? Boek dan onze Boerenspelen! Een unieke mix van allerlei activiteiten rechtstreeks van het platteland. Ontdek snel meer. 

Vanaf €19,50 p.p. Vanaf €19,50 p.p.
Vanaf 20 personen Vanaf 20 personen
Streekpark Kienehoef Streekpark Kienehoef

Archery Tag

Maak teams, pak de pijl en boog en ga de strijd met elkaar aan! Dit avontuurlijke uitje is perfect voor jouw vrienden-, familie- of bedrijstuitje. Ontdek snel meer over Archery Tag!

Vanaf €17,50 p.p. Vanaf €17,50 p.p.
Vanaf 10 personen Vanaf 10 personen
Streekpark Kienehoef Streekpark Kienehoef